QUINTON предлага дермоспрей, който може да се използва като тоник, праймер и хидратираща мъгла

4 февруари 2019
 QUINTON предлага дермоспрей, който може да се използва като тоник, праймер и хидратираща мъгла

 QUINTON предлага дермоспрей, който може да се използва като тоник, праймер и хидратираща мъгла

И освен това, показва, че майка ти е права. Сега ще разбереш защо.
© RUBÉN VEGA. REALIZACIÓN: NOELIA TURRÓN-LAYA

Ана Моралес — Пораснах, слушайки майка ми да повтаря това изречение всяко лято: „Дъще, морската вода е чудесна, лекува всичко". Повтаряше я ентусиазирано всяка година и дори се оплакваше за „онова лято“, когато не могла да отиде на море. Мисля, че не го правеше, цитирайки поета Еврипид, който е казал, че „морската вода лекува всички болежки на човека“, а по-скоро като резултат от народната мъдрост и своя личен опит.  Винаги след като произнесеше изречението (ИЗРЕЧЕНИЕТО), споменаваше и някоя от ползите на морската вода: помага за зарастване на раните, добра е при запушен нос, за кожата… Истината е, че не й липсваха основания. Всъщност, признават го и много дерматолози: морската вода има възстановителен ефект и антибактериални свойства, а баните със солена вода действат благотворно при атопичен дерматит, акне или екземи.

Ето защо, когато преди няколко дни открих, че в аптеката продават многофункционален спрей  за кожата с морска вода, знаех, че трябва да го пробвам задължително. В края на краищата, майките винаги имат право. И след като в аптеката – този храм на култа към козметиката за пристрастени към красотата като мен – продаваха козметичен продукт, изработен с микрофилтрирана морска вода, който служеше за почти всичко, не ми оставаше друг избор: трябваше да започна да го използвам.  Спреят, за който говоря, е Quinton Dermo Action и е стар познат на много фармацевти. Това е спрей от морска вода, разредена с изворна вода, която е бутилирана и стерилизирана на студено и е с напълно натурален състав, в който присъстват електролитите и минералите, благодарение на които морската вода е така благотворна за кожата

(да, мамо, ти отново си права).

А най-хубавото е, че е един от тези универсални продукти, които служат за почти всичко.

Сред употребите, които препоръчват от Лаборатории Quinton, са тези на праймер, за да хидратира кожата, тоник след почистването, успокояващ лосион след бръснене и депилация  и хидратираща и успокояваща мъгла по всяко време на деня. Но, както обикновено се случва с тези многофункционални продукти – да питат Biopel или l Eight Hours на Elizabeth Arden–, изобретателността на техните потребители често води до неподозирани употреби. Например, аз започнах да го използвам като мъгла за фиксиране на грима (и работи). А ако проследим някои от отзивите, които има за този продукт в мрежата, ще попаднем на други интересни употреби като: мъгла, която спомага зарастването при акне и възстановителна терапия при детски дерматити, псориазис и екземи. С други думи, това е типичният козметичен продукт, който е добре винаги да имаме под ръка ( и който ще очарова всяка майка

https://www.vogue.es/belleza/bienestar/articulos/spray-farmacia-agua-mar-tonico-prebase-maquillaje-hidratante/37789

8 септември 2019 Гастрит: характеристики, диагноза и лечение

Гастрит: характеристики, диагноза и лечение Гастритът е често срещана болест. Дори се счита най-често срещаното доброкачествено заболяване, което засяга гастродуоденалната област.    Причините за гастрит са вторични на инфекции, прием на лекарства, отговори на свръхчувствителност и такива с неясен произход, при които ще срещнем, освен увреждане на лигавицата, възпалителен процес (може да бъде хроничен или остър). Наличието на възпалителен процес е от съществена важност за диагностицирането на гастрита и затова е необходимо вземането на биопсия.

прочети още

16 юни 2019 Кои са симптомите и признаците на пременопаузата?

Пременопаузата е период, който обхваща времето от началото на симптомите на климактериума до появата на менопауза. След периода на максимална плодовитост между 35 и 40 години, настъпва такъв, при който постепенно започват да се проявяват симптоми за утихването на функциите на яйчниците. Тези признаци се засилват до пълното преустановяване на овариалната функция. Продължи четенето, за да научиш по какъв начин протича този процес в живота на жената.

прочети още

1 юни 2019 Защо е толкова важна диетата при дразнимо дебело черво?

Дразнимото дебело черво или синдромът на дразнимото черво (СДЧ) е функционално чревно нарушение, според критериите от Рим IV. За облекчаване на симптомите, най-важното е да се постави правилна диагноза на подтипа на СДЧ. На второ място, диетата при дразнимо дебело черво е ключът за подобряване на състоянието. Каним те да научиш повече за препоръчителните хигиенно-диетични мерки при синдром на дразнимото черво.

прочети още

28 март 2019 Дорсалгия

Дорсалгия. Когато болката в гърба те ограничава. Дорсалгията се определя като болка в горната част на гърба, на нивото на гръдните прешлени. Виждаме, че този термин не дава голяма яснота, тъй като се отнася само до засегнатата област, не до конкретен мускул или група мускули. Ето защо, човек не може да се ориентира много добре, когато чете лекарското становище.  

прочети още

26 март 2019 Доротеа Дуисберг

Историята на Доротеа, „сирената“ от Пинамар: тя е на 106 години и плува и пие морска вода всеки един ден от своя живот

прочети още

11 март 2019 Моноцити

Моноцитите влизат в състава на кръвта, произвеждат се от костния мозък и произлизат от миелоидната линия на стволовите клетки (stem cells) на костния мозък.

прочети още

20 февруари 2019 Добре ли е да пием морска вода?

Съществуват редица сведения за случаи, при които използването на морска плазма, както като основно средство за лечение, така и като допълнение към други терапии, се е оказало ефикасно за много пациенти, повечето от тях от времето, когато не е имало антибиотици. Тогава е било много важно да бъде възстановено органичното равновесие за успешното преодоляване на болестта.

прочети още

20 януари 2019 Как се лекува ниският хематокрит по време на бременността?

Ниският хематокрит по време на бременността е често срещано явление. Въпреки че това не бива да буди безпокойство, е добре да се има предвид, че отклонението трябва да бъде малко, а причината на която се дължи, да бъде изяснена. След изследването на причините за занижени стойности на хематокрита, обикновено се предприемат стандартизирани мерки като допълнителен прием на желязо (има редица формули) и хранителен режим, богат на витамини от групата В и микроелементи.

прочети още

12 януари 2019 Защо да приемаме морска вода?

От XIX в. до днес, благодарение на изследванията на Рене Кинтон, употребата на морската вода е важен източник на минерали, както за лечение на електролитен и хранителен дисбаланс, така и за превенция за недостига на същите тези минерали (в частност, олигоелементите, които са много важни за метаболитната функция), набира все по-голяма скорост.

прочети още

6 декември 2018 Кожни обриви, уртикария, пъпки

Какво представляват кожните обриви и защо се появяват? Съществуват редица причини, които водят до появата на обриви по кожата, от реакция при допир до автоимунен отговор, който може да се изрази под формата на уртикария, псориатична плака, еритема. Когато говорим за кожен обрив, обикновено той се свързва с уртикарията, в някои случаи така се нарича и появата на плака, папули, люспи, но те не определят хистологично това, което се разбира под уртикариален обрив.  

прочети още

30 ноември 2018 Хронична умора

Хроничната умора, синдромът на хроничната умора или миалгичният енцефаломиелит се определя като състояние, при което засегнатият човек споделя, че колкото и да почива, продължава да усеща отпадналост, която му пречи да извършва ежедневните си дейности до степен, при която понякога е неспособен да стане от леглото, наред със съпътстващи симптоми като миалгии (болки), одинофагия (болезнено поглъщане), както и температура и аденопатия (подуване на лимфните възли).

прочети още

2 август 2018 Какво лекуваме с океанска вода?

Океанската вода има антибиотични, антивъзпалителни свойства, осигурява на клетките всички необходими минерали и представлява шперц, който отключва възможностите на организма за самолечение. Защо и по какъв начин океанската вода действа върху човешките клетки, разказаха д-р Мария Папазова и д-р Байестер от Университета в Аликанте, Испания, в предаването „На кафе”.

прочети още

2 август 2018 Морска изотоник плазма – еликсирът на живота

Учени от всички страни по света доказват една теория, че тайната на лечебната сила на морската вода се крие в нейния минерален химичен състав. Изследвана и проучвана морската вода се оказва истинско обвито в мистерия съкровище. Чудодейна сила, която е свързана с нейният минерален състав. Минералният състав на изотоничен разтвор от морска вода изключително много се доближава до състава на кръвната плазма.

прочети още

13 юни 2018 Предимства на морската терапия

Морската терапия се състои в приемането на морска вода от пациентите за подобряване на тяхното здравословно състояние. Многобройни проучвания потвърждават факта, че органичната вода е от съществено значение за запазване на хидроминералния баланс на нашите клетки. В миналото много и различни школи, сред които Питагоровата и Хипократовата говорят за лечебната силата на морето, но през 19 век биологът и физиологът Рене Кинтон извършва клинични изледвания, за да докаже, че когато морската вода е доведена до изотоничност, съставът ѝ е идентичен с вътрешната среда на човешкото тяло.

прочети още

13 юни 2018 Историята на Рене Кинтон

През 1897 г. френският физиолог и биолог Рене Кинтон провежда серия пионерски за времето си експерименти в Лабораторията по патофизиология на Колежа дьо Франс в Париж. Научните резултати на Рене Кинтон били толкова необичайни за лекарите и изследователите, че предизвикали огромен интерес.

прочети още