Какво лекуваме с океанска вода?

2 август 2018
Какво лекуваме с океанска вода?

Океанската вода има антибиотични, антивъзпалителни свойства, осигурява на клетките всички необходими минерали и представлява шперц, който отключва възможностите на организма за самолечение. Защо и по какъв начин океанската вода действа върху човешките клетки, разказаха д-р Мария Папазова и д-р Байестер от Университета в Аликанте, Испания, в предаването „На кафе”.

Онова, което прави океанската вода лечебна, е нейният състав. Тя съдържа 78 минерала, разтворени в нея под формата на йони, което позволява полезните вещества лесно да се усвояват от клетката. Резултатът е положително въздействие върху кръвта, хормоните, имунната система, обмяната на веществата..
Интересното е, че океанската вода много прилича на кръвната плазма.
Пръв тази прилика открива през 1895 г. френският биолог д-р Rene Quinton. Две години по-късно той демонстрира, че човешки бели кръвни телца продължават да живеят добре извън тялото в морска вода. Д-р Папазова разказа за уникален експеримент на д-р Rene Qinton, благодарение на чиито резултати, той спасил много човешки животи през Първата световна война. Французинът източил кръвта на куче и му влял океанска вода. Опитът бил успешен, след това кучето живяло още 5 години.
Освен полезните минерали океанската вода носи първичен ДНК спомен. Законът на осмозата прелива съдържанието от клетката извън нея и клетката се нахранва, обяснява още д-р Папазова и специално подчертава, че при продължителен минерален дисбаланс в организма, настъпват болестни изменения.

За лечение, разбира се, не се изполва каква да е оеанска вода. Както обясни д-р Байестер, който беше включен по скайп, тя се вади само от определени чисти зони, но това не е единствената им характеристика. Водата се вади от места, където има водовъртеж, от 30 метра разстояние от повърхността и на 10 метра над дъното. Там трябва да има и силна концентрация на фитопланктон. За да се използва за лечебни цели, първо тя се изследва, минава през студена стерилизация и се пречиства от микроорганизми, поясни испанският лекар, който използва такава вода при лечението на пациенти.
Д-р Байестер обаче е категоричен: „С океанска вода не лекуваме заболявания, а повишаваме имунитета”. Разказва, че обикновено я използват при деца с хрема и грип, при жени в менопауза, при артроза, при спортисти и хора с професии, които водят до обилно изпотяване, тъй като с нея в организма им се възстановява минералният баланс. Изключително успешно от нея се повлиявали и хората с автоимунни заболявания, като например при дефицит на имуноглоболин А и особено при деца. Положителн ефект се наблюдавал и при неврологичните дегенеративни заболявания като Алцхаймер и Паркинсон, дори при аутизъм. Д-р Байестер сподели, че след 18 месеца ежедневен прием на океанска вода при болни от аутизъм се установило когнитивно подобрение.
Бил направен експеримент и с болни от Алцхаймер. Участниците в него били разделени на две групи- в едната пиели океанска вода, в другата – не. При тези, които не употребявали океанска вода, след време заболяването се задълбочило, докато при другите общото им състояние се подобрило. Д-р Байестер поясни, че при неврологичните заболявания тази вода трябва да се пие 7 години, тъй като през този период всички клетки се обновяват.
Испанският специалист съобщи още, че при различните заболявания се използват различни разтвори – хипертоничен или изотоничен. При първия осмотичното налягане е по-голямо от това на кръвта, а при изотоничния е еднакво с това на кръвта. При изотоничния концентрацията на разтвора е 0,9 на 1000, а при хипертоничния концентрацията е по-голяма.
По време на предаването бяха показани хора с различни заболявания, които са се излекували или повлияли положително с океанска вода- с високо кръвно налягане, астма, ошипяване, множествена склероза. Дори пациентка със злокачествен меланом и тумор в левия бял дроб! Тя разказа, че само след 2 седмици и 4 дена употреба на океанска вода туморът в дроба й изчезнал. Според д-р Папазова това се дължи на факта, че в организма ни има „чип” за самоизцеление, който водата е задействала.
Особено интересен беше разказът на спортистката Мария Хесус, която 19-годишна заболява от ревматоиден артрит. Започва обичайното лечение, но медиците не й дават надежди. Малко по-късно се оказва, че е бременна и трябва да спре лекарствата. След раждането тя е на легло, не може да прави почти нищо самостоятелно. 10 години я лекуват по традиционния начин, а 2 от тях тя е с постоянна температура. Един ден отива като зрител на едно състезание и там двама мъже й предлагат да пробва с океанска вода. Решава, че няма какво да губи и започва да пие 3 пъти на ден изотоничен разтвор с 10 мл океанска вода 30 минути преди хранене. След 7 месеца получава подобрение- първо й изчезна температурата, после мускулните схващания, започва сама да се храни, отпадат обичайните кризи. След още 3 месеца спира лекарствата, сега продължава да пие океанска вода и дори започва да мисли отново да спортува.

текст: Адриана Йорданова 

8 септември 2019 Гастрит: характеристики, диагноза и лечение

Гастрит: характеристики, диагноза и лечение Гастритът е често срещана болест. Дори се счита най-често срещаното доброкачествено заболяване, което засяга гастродуоденалната област.    Причините за гастрит са вторични на инфекции, прием на лекарства, отговори на свръхчувствителност и такива с неясен произход, при които ще срещнем, освен увреждане на лигавицата, възпалителен процес (може да бъде хроничен или остър). Наличието на възпалителен процес е от съществена важност за диагностицирането на гастрита и затова е необходимо вземането на биопсия.

прочети още

16 юни 2019 Кои са симптомите и признаците на пременопаузата?

Пременопаузата е период, който обхваща времето от началото на симптомите на климактериума до появата на менопауза. След периода на максимална плодовитост между 35 и 40 години, настъпва такъв, при който постепенно започват да се проявяват симптоми за утихването на функциите на яйчниците. Тези признаци се засилват до пълното преустановяване на овариалната функция. Продължи четенето, за да научиш по какъв начин протича този процес в живота на жената.

прочети още

1 юни 2019 Защо е толкова важна диетата при дразнимо дебело черво?

Дразнимото дебело черво или синдромът на дразнимото черво (СДЧ) е функционално чревно нарушение, според критериите от Рим IV. За облекчаване на симптомите, най-важното е да се постави правилна диагноза на подтипа на СДЧ. На второ място, диетата при дразнимо дебело черво е ключът за подобряване на състоянието. Каним те да научиш повече за препоръчителните хигиенно-диетични мерки при синдром на дразнимото черво.

прочети още

28 март 2019 Дорсалгия

Дорсалгия. Когато болката в гърба те ограничава. Дорсалгията се определя като болка в горната част на гърба, на нивото на гръдните прешлени. Виждаме, че този термин не дава голяма яснота, тъй като се отнася само до засегнатата област, не до конкретен мускул или група мускули. Ето защо, човек не може да се ориентира много добре, когато чете лекарското становище.  

прочети още

26 март 2019 Доротеа Дуисберг

Историята на Доротеа, „сирената“ от Пинамар: тя е на 106 години и плува и пие морска вода всеки един ден от своя живот

прочети още

11 март 2019 Моноцити

Моноцитите влизат в състава на кръвта, произвеждат се от костния мозък и произлизат от миелоидната линия на стволовите клетки (stem cells) на костния мозък.

прочети още

20 февруари 2019 Добре ли е да пием морска вода?

Съществуват редица сведения за случаи, при които използването на морска плазма, както като основно средство за лечение, така и като допълнение към други терапии, се е оказало ефикасно за много пациенти, повечето от тях от времето, когато не е имало антибиотици. Тогава е било много важно да бъде възстановено органичното равновесие за успешното преодоляване на болестта.

прочети още

4 февруари 2019  QUINTON предлага дермоспрей, който може да се използва като тоник, праймер и хидратираща мъгла

И освен това, показва, че майка ти е права. Сега ще разбереш защо. © RUBÉN VEGA. REALIZACIÓN: NOELIA TURRÓN-LAYA

прочети още

20 януари 2019 Как се лекува ниският хематокрит по време на бременността?

Ниският хематокрит по време на бременността е често срещано явление. Въпреки че това не бива да буди безпокойство, е добре да се има предвид, че отклонението трябва да бъде малко, а причината на която се дължи, да бъде изяснена. След изследването на причините за занижени стойности на хематокрита, обикновено се предприемат стандартизирани мерки като допълнителен прием на желязо (има редица формули) и хранителен режим, богат на витамини от групата В и микроелементи.

прочети още

12 януари 2019 Защо да приемаме морска вода?

От XIX в. до днес, благодарение на изследванията на Рене Кинтон, употребата на морската вода е важен източник на минерали, както за лечение на електролитен и хранителен дисбаланс, така и за превенция за недостига на същите тези минерали (в частност, олигоелементите, които са много важни за метаболитната функция), набира все по-голяма скорост.

прочети още

6 декември 2018 Кожни обриви, уртикария, пъпки

Какво представляват кожните обриви и защо се появяват? Съществуват редица причини, които водят до появата на обриви по кожата, от реакция при допир до автоимунен отговор, който може да се изрази под формата на уртикария, псориатична плака, еритема. Когато говорим за кожен обрив, обикновено той се свързва с уртикарията, в някои случаи така се нарича и появата на плака, папули, люспи, но те не определят хистологично това, което се разбира под уртикариален обрив.  

прочети още

30 ноември 2018 Хронична умора

Хроничната умора, синдромът на хроничната умора или миалгичният енцефаломиелит се определя като състояние, при което засегнатият човек споделя, че колкото и да почива, продължава да усеща отпадналост, която му пречи да извършва ежедневните си дейности до степен, при която понякога е неспособен да стане от леглото, наред със съпътстващи симптоми като миалгии (болки), одинофагия (болезнено поглъщане), както и температура и аденопатия (подуване на лимфните възли).

прочети още

2 август 2018 Морска изотоник плазма – еликсирът на живота

Учени от всички страни по света доказват една теория, че тайната на лечебната сила на морската вода се крие в нейния минерален химичен състав. Изследвана и проучвана морската вода се оказва истинско обвито в мистерия съкровище. Чудодейна сила, която е свързана с нейният минерален състав. Минералният състав на изотоничен разтвор от морска вода изключително много се доближава до състава на кръвната плазма.

прочети още

13 юни 2018 Предимства на морската терапия

Морската терапия се състои в приемането на морска вода от пациентите за подобряване на тяхното здравословно състояние. Многобройни проучвания потвърждават факта, че органичната вода е от съществено значение за запазване на хидроминералния баланс на нашите клетки. В миналото много и различни школи, сред които Питагоровата и Хипократовата говорят за лечебната силата на морето, но през 19 век биологът и физиологът Рене Кинтон извършва клинични изледвания, за да докаже, че когато морската вода е доведена до изотоничност, съставът ѝ е идентичен с вътрешната среда на човешкото тяло.

прочети още

13 юни 2018 Историята на Рене Кинтон

През 1897 г. френският физиолог и биолог Рене Кинтон провежда серия пионерски за времето си експерименти в Лабораторията по патофизиология на Колежа дьо Франс в Париж. Научните резултати на Рене Кинтон били толкова необичайни за лекарите и изследователите, че предизвикали огромен интерес.

прочети още