Добрата хидратация, ключът в грижите за кожата през лятото

Добрата хидратация, ключът в грижите за кожата през лятото
23 април 2020

 

Едно от най-големите притеснения в края на пролетта и началото на лятото е грижата за кожата.

Това е обяснимо предвид факта, че наличието на външни агенти от сезонен характер, които имат потенциален агресивен ефект върху кожата, нараства.

Горещината, високите температури, типични за летните месеци, и по-голямото излагане на ултравиолетовата радиация допринасят за това кожата да е напукана, на люспи и дори възпалена и раздразнена. Също така е по-податлива на по-сериозни изгаряния или малки рани. По тази причина, методите за профилактика ще са от съществена важност за предотвратяването на някои патологични условия и предпазването на кожата през лятото.

От Лаборатории Кинтон, биотехнологична лаборатория, посветена на производството на натурални продукти на основата на студено микрофилтрирана морска вода, гарантираме, че една от тайните в грижите за кожата през лятото е да я поддържаме защитена и хидратирана. За целта е идеално съчетанието от мерки, насочени към увеличаване на нейната хомеостаза, както отвърте, чрез едно правилно поддържане на хидроелектролитния баланс, така и отвън.

В действителност, поддържането на баланса на вътрешните флуиди спомага да запазим кожата хидратирана. Затова е важно да осигурим подходящ прием на течности.

Наред с напитките, интересно е да включим в диетата храни, богати на вода и микронутриенти, като пресните плодове и зеленчуци.

В този ред на мисли, препоръчваме спазването на балансирана диета, съчетана с напитки, които благоприятстват цялостния прием на минерали, като Плазмата на Кинтон, особено имайки предвид, че в основните медицински учебници по физиология вече се споменава сходството между течностите, които съставят вътрешната среда, като кръвната плазма или течностите, които обграждат клетките, и изотоничната морска вода.  Дехидратацията е една от причините за клетъчен дисбаланс, а студено микрофилтрираната вода, като минерална добавка, допринася  за поддържането на този воден и минерален баланс.

От друга страна, когато говорим за грижата за повърхностния слой на кожата, с настъпването на лятото има много фактори като потенето, излагането на слънце или високите температури, които нарушават естественото равновесие на епидермиса и оказват влияние върху неговото състояние на хидратация.

За да се погрижим за него, в Кинтон препоръчваме Кинтон – Хипертоник Дерматологичен спрей Quinton Dermo Action.  Тази формула, приготвена по оригиналния метод на биолога Рене Кинтон, с морска вода, като първична суровина, действа като балсам на кожата.

Също така, помага да се грижим за кожата през лятото и да я поддържаме в добро състояние, както и да избегнем вредните ефекти върху нея от външните агенти, описани по-рано, след като е била изложена на тях. Съществуват и други вещества, много от които традиционни лекове, които имат много интересен потенциален ефект и са в процес на изследване. Сред тях срещаме алое вера, различните видове глина или някои растителни масла, извлечени съобразно специфични протоколи, които запазват първичната суровина. 

Кожата е изложена на повече агресии през летните месеци, тъй като главният фактор, които й влияе негативно, е ултравиолетовата радиация, която идва основно от слънцето.

Става дума за един тип радиация от електромагнитен характер, която е много важна за някои биологични процеси, но прекомерното излагане на нея може да доведе до тежки последици за здравето.

По време на излагането на слънце трябва да не забравяме да вземем предпазните мерки, препоръчвани от официалните органи, които да спазват параметрите за защита от ултравиолетовите лъчи. 

Въпреки това, в случай че сме си причинили леки изгаряния и под лекарско наблюдение, причинената болка и възпалението на кожата може да се третират ефикасно с Quinton Dermo Action, който води до облекчение и повторно овлажняване и благоприятства процесите на заздравяване.   

Ако искаш да се погрижиш за кожата си през лятото и да я поддържаш хидратирана, здрава и подхранена, навярно за теб ще бъде интересно да научиш и за предимствата и ползите от таласотерапията.

 

 

Ниската гломерулна филтрация като индикатор за бъбречната функция

Ниската гломерулна филтрация е индикатор за дисфункция на бъбреците. Когато бъде отчетена при рутинните медицински изследвания, следва да се вземат адекватни мерки, за да се намали развитието й и да се смекчат щетите.  По-долу ще се спрем на функциите на бъбреците, рисковите фактори за ниска гломерулна филтрация и предпазния ефект, произтичащ от използването на Морската Терапия, която според традиционната източна медицина въздейства по оста сърце-бъбреци. 

прочети още

Защо и как да елиминираме секрецията в белите дробове?

Причините, които могат да предизвикат секреция в белите дробове, са многобройни. Сред тях са възпаленията, генетичните болести, излагането на различни видове токсини и ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест). Открий защо е важно да се вземат мерки срещу прекомерната секреция и какво лечение съществува.

прочети още

Историята на Рене Кинтон

През 1897 г. френският физиолог и биолог Рене Кинтон провежда серия пионерски за времето си експерименти в Лабораторията по патофизиология на Колежа дьо Франс в Париж. Научните резултати на Рене Кинтон били толкова необичайни за лекарите и изследователите, че предизвикали огромен интерес.

прочети още

Какво представлява коронавирусът?

Коронавирус: какво представлява, симптоми и лечение  Covid-19 или по-точно SARS-COV 2 е нов коронавирус и принадлежи към групата на бетакоронавирусите, които на свой ред се числят към бутолиновия подвид  Coronaviridae (Zhu и сътрудници).

прочети още

Гастрит: характеристики, диагноза и лечение

Гастрит: характеристики, диагноза и лечение Гастритът е често срещана болест. Дори се счита най-често срещаното доброкачествено заболяване, което засяга гастродуоденалната област.    Причините за гастрит са вторични на инфекции, прием на лекарства, отговори на свръхчувствителност и такива с неясен произход, при които ще срещнем, освен увреждане на лигавицата, възпалителен процес (може да бъде хроничен или остър). Наличието на възпалителен процес е от съществена важност за диагностицирането на гастрита и затова е необходимо вземането на биопсия.

прочети още

Кои са симптомите и признаците на пременопаузата?

Пременопаузата е период, който обхваща времето от началото на симптомите на климактериума до появата на менопауза. След периода на максимална плодовитост между 35 и 40 години, настъпва такъв, при който постепенно започват да се проявяват симптоми за утихването на функциите на яйчниците. Тези признаци се засилват до пълното преустановяване на овариалната функция. Продължи четенето, за да научиш по какъв начин протича този процес в живота на жената.

прочети още

Защо е толкова важна диетата при дразнимо дебело черво?

Дразнимото дебело черво или синдромът на дразнимото черво (СДЧ) е функционално чревно нарушение, според критериите от Рим IV. За облекчаване на симптомите, най-важното е да се постави правилна диагноза на подтипа на СДЧ. На второ място, диетата при дразнимо дебело черво е ключът за подобряване на състоянието. Каним те да научиш повече за препоръчителните хигиенно-диетични мерки при синдром на дразнимото черво.

прочети още

Дорсалгия

Дорсалгия. Когато болката в гърба те ограничава. Дорсалгията се определя като болка в горната част на гърба, на нивото на гръдните прешлени. Виждаме, че този термин не дава голяма яснота, тъй като се отнася само до засегнатата област, не до конкретен мускул или група мускули. Ето защо, човек не може да се ориентира много добре, когато чете лекарското становище.  

прочети още

Доротеа Дуисберг

Историята на Доротеа, „сирената“ от Пинамар: тя е на 106 години и плува и пие морска вода всеки един ден от своя живот

прочети още

Моноцити

Моноцитите влизат в състава на кръвта, произвеждат се от костния мозък и произлизат от миелоидната линия на стволовите клетки (stem cells) на костния мозък.

прочети още

Добре ли е да пием морска вода?

Добре ли е да пием морска вода? Рене Кинтон използва морската плазма за лечението на редица болести във времена, когато недохранването и инфекциозните заболявания като холерата, туберкулозата, стомашно-чревните разстройства, измененията по кожата и лигавиците, обезводняването … са разрушавали много животи.

прочети още

 QUINTON предлага дермоспрей, който може да се използва като тоник, праймер и хидратираща мъгла

И освен това, показва, че майка ти е права. Сега ще разбереш защо. © RUBÉN VEGA. REALIZACIÓN: NOELIA TURRÓN-LAYA

прочети още

Как се лекува ниският хематокрит по време на бременността?

Ниският хематокрит по време на бременността е често срещано явление. Въпреки че това не бива да буди безпокойство, е добре да се има предвид, че отклонението трябва да бъде малко, а причината на която се дължи, да бъде изяснена. След изследването на причините за занижени стойности на хематокрита, обикновено се предприемат стандартизирани мерки като допълнителен прием на желязо (има редица формули) и хранителен режим, богат на витамини от групата В и микроелементи.

прочети още

Защо да приемаме морска вода?

От XIX в. до днес, благодарение на изследванията на Рене Кинтон, употребата на морската вода е важен източник на минерали, както за лечение на електролитен и хранителен дисбаланс, така и за превенция за недостига на същите тези минерали (в частност, олигоелементите, които са много важни за метаболитната функция), набира все по-голяма скорост.

прочети още

Кожни обриви, уртикария, пъпки

Какво представляват кожните обриви и защо се появяват? Съществуват редица причини, които водят до появата на обриви по кожата, от реакция при допир до автоимунен отговор, който може да се изрази под формата на уртикария, псориатична плака, еритема. Когато говорим за кожен обрив, обикновено той се свързва с уртикарията, в някои случаи така се нарича и появата на плака, папули, люспи, но те не определят хистологично това, което се разбира под уртикариален обрив.  

прочети още

Хронична умора

Хроничната умора, синдромът на хроничната умора или миалгичният енцефаломиелит се определя като състояние, при което засегнатият човек споделя, че колкото и да почива, продължава да усеща отпадналост, която му пречи да извършва ежедневните си дейности до степен, при която понякога е неспособен да стане от леглото, наред със съпътстващи симптоми като миалгии (болки), одинофагия (болезнено поглъщане), както и температура и аденопатия (подуване на лимфните възли).

прочети още

Какво лекуваме с океанска вода?

Океанската вода има антибиотични, антивъзпалителни свойства, осигурява на клетките всички необходими минерали и представлява шперц, който отключва възможностите на организма за самолечение. Защо и по какъв начин океанската вода действа върху човешките клетки, разказаха д-р Мария Папазова и д-р Байестер от Университета в Аликанте, Испания, в предаването „На кафе”.

прочети още

Морска изотоник плазма – еликсирът на живота

Учени от всички страни по света доказват една теория, че тайната на лечебната сила на морската вода се крие в нейния минерален химичен състав. Изследвана и проучвана морската вода се оказва истинско обвито в мистерия съкровище. Чудодейна сила, която е свързана с нейният минерален състав. Минералният състав на изотоничен разтвор от морска вода изключително много се доближава до състава на кръвната плазма.

прочети още

Предимства на морската терапия

Морската терапия се състои в приемането на морска вода от пациентите за подобряване на тяхното здравословно състояние. Многобройни проучвания потвърждават факта, че органичната вода е от съществено значение за запазване на хидроминералния баланс на нашите клетки. В миналото много и различни школи, сред които Питагоровата и Хипократовата говорят за лечебната силата на морето, но през 19 век биологът и физиологът Рене Кинтон извършва клинични изледвания, за да докаже, че когато морската вода е доведена до изотоничност, съставът ѝ е идентичен с вътрешната среда на човешкото тяло.

прочети още